Solicita o pide SUA | Taxe de viza

Taxe de viza

Pe această página:


Prezentare generală

Solicitanţii de vize, inclusiv copiii, trebuie să achite o taxă nerambursabilă şi netransferabilă de solicitare a vizei, cunoscută şi sub denumirea de taxa MRV, înainte de a solicita efectiv viza temporară. Taxa de solicitare a vizei se va achita indiferent dacă viza este sau nu eliberată. Valoarea taxei va depende de tipul de viză solicitat. Această pagină web prezintă taxele de solicitare a vizelor asociate fiecărui tip de viză temporară.

Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că sunt prezentate doar taxele de solicitare a vizelor temporare.

Informaţii privind plata

Deşi taxele sunt exprimate în dolari americani, plata se va efectua în moneda naţională. Taxa se poate achita în oricare dintre locaţiile Banca Transilvania. Mai multe informaţii despre opţiunile de plată sunt disponibile aici. Pentru a găsi o sucursală a Banca Transilvania, haga clic aquí.

Restricţii

Taxa aferentă solicitării dumneavoastră de viză nu este rambursabilă şi nici nu poate fi transferată către o altă persoană. După plata taxei de solicitare de viză, vi se va elibera o chitanţă. Ca urmare a suspendării serviciilor consulare din cauza COVID-19 la începutul anului 2020 și a eforturilor continue ale Departamentului de Stat al SUA de a restabili toate operațiunile cât mai rapid și mai sigur posibil, accesta a prelungit temporar valabilitatea taxelor de requeste a vizei până pe 30 de septiembre de 2023. Dacă nu ați programat un interviu până la acea dată, taxa va expira și veți pierde dreptul de ao utiliza pentru o solicitare de viză.

Tipuri de vize şi valoarea taxelor de solicitare a vizei

Taxele de solicitare prezentate mai jos sunt exprimate şi se aplică unei singure solicitări de eliberare a vizei. Taxa de solicitare pentru majoritatea tipurilor obişnuite de vize temporare este de 160 USD. Aici sunt incluse vizele turistice, de afaceri, de student şi pentru schimburi culturale. Majoritatea vizelor pe bază de petiţie, cum ar fi vizele de lucru şi cele pentru lucrători religioşi, sunt supuse unei taxe de 190 USD. Vizele din categoria K costă 265 USD, iar valoarea taxei percepute pentru vizele din categoria E este de 205 USD. Vă rugăm să retineti că taxa de procesare a vizei K se plateste numai cash la orice sucursală a Banca Transilvania. Dacă solicitaţi o viză B1/B2 (afaceri/turism) şi o viză C1/D (membru de echipaj) în acelaşi timp, veţi achita o singură taxă MRV (160 USD).

Mai jos puteţi găsi o listă extinsă a tipurilor de vize şi valoarea taxelor.

Tipuri de vize şi valoarea taxelor de solicitare a vizei - grupate în funcţie de clasa taxei
Impuesto sobre el valor del área (USD) Tasa de área de valor (RON) Tipul vizei Descripción
$160 N / A B Afaceri/turismo
$160 N / A C-1 Tranzit
$160 N / A D Echipajele de pe vasele marítimo/aeronave
$160 N / A F Estudiante (académico)
$160 N / A yo Jurnalişti şi medios de comunicación
$160 N / A j Vizitatori pentru schimburi culturale
$160 N / A METRO Estudiante (vocacional)
$160 N / A T Victimă a traficului de persoane
$160 N / A TN/DT Profesionales NAFTA
$160 N / A tu Victimă a unei activităţi criminale
$190 N / A H Lucrători temporari/sezonieri şi angajare, specializare profesională
$190 N / A L Transferencia dentro de la empresa
$190 N / A O Persoane cu capacităţi extraordinaria
$190 N / A PAGS Sportivi. Artişti şi interpreţi
$190 N / A q Schimburi culturale internacionale
$190 N / A R religiones lucrător
$265 N / A k Logodnic(ă) sau soţ(ie) al/a unui cetăţean americano
$205 N / A mi Comerciant/investor în baza unei convenţii, profesionist de specialitate australian
Tipuri de vize şi valoarea taxelor de solicitare a vizei - grupate în funcţie de tipul vizei
Tipul vizei Descripción Impuesto sobre el valor del área (USD) Tasa de área de valor (RON)
B Afaceri/turismo $160 N / A
C-1 Tranzit $160 N / A
D Echipajele de pe vasele marítimo/aeronave $160 N / A
mi Comerciant/investor în baza unei convenţii, profesionist de specialitate australian $205 N / A
F Estudiante (académico) $160 N / A
H Lucrători temporari/sezonieri şi angajare, specializare profesională $190 N / A
yo Jurnalişti şi medios de comunicación $160 N / A
j Visitator pentru schimburi culturale $160 N / A
k Logodnic(ă) sau soţ(ie) al/a unui cetăţean americano $265 N / A
L Transferencia dentro de la empresa $190 N / A
METRO Estudiante (vocacional) $160 N / A
O Persoane cu capacităţi extraordinaria $190 N / A
PAGS Sportivi. Artişti şi interpreţi $190 N / A
q Schimburi culturale internacionale $190 N / A
R religiones lucrător $190 N / A
T Victimă a traficului de persoane $160 N / A
TN/DT Profesionales NAFTA $160 N / A
tu Victimă a unei activităţi criminale $160 N / A

Tipuri şi cazuri speciale de vize scutite de la plata taxei

  • Solicitanţii pentru vizele din categoriile A, G, C-2, C-3, NATO şi vizele diplomatice (conform definiţiei din 22 CFR 41.26);
  • Solicitanţii cărora le-au fost eliberate vize din categoria J şi care participă la anumite schimburi educative şi culturale oficiale cu finanţare din partea Guvernului american;
  • Înlocuirea vizelor ce permit citirea optică în termen de un an de la eliberarea vizei, atunci când viza originală nu a fost ataşată în mod corespunzător sau viza trebuie înlocuită din motive care nu sunt din culpa solicitantului;
  • Solicitanţii scutiţi printr-un acord internacional, inclusiv membrii şi personalul unei misiuni de observare la sediul central al ONU, recunoscută de Adunarea Generală a ONU şi rudele apropiate ale acestora;
  • Solicitanţii care călătoresc în scopul prestării unor servicii caritabile;
  • STATELE UNITE ALE AMERICII: Angajaţii governamentali care călătoresc în interes profesional;
  • Un parinte, frate/soră, soţ/soţie sau copil al unui Angajat al guvernului Statelor Unite ucis în misiune care călătoreşte pentru a participa la funeraliile şi/sau înmormântarea angajatului sau un părinte, frate sau soră, soţ, sau so au asie unui angajat al guvernului Statelor Unite rănit grav în misiuni, în scopul vizitei în perioada tratamentului de urgenţă şi perioada de convalescenţă.

Impuesto alternativo

În anumite cazuri, se plătesc taxe suplimentare de viză direct către Centrul Naţional de Vize, Ambasada Statelor Unite sau Departamentul de Securitate Internă.

Taxele de eliberare a vizei temporare ("Reciprocidad")
Solicitanţii din anumite ţări pot fi eligibili să plătească o taxă de eliberare a vizei după aprobarea cererii lor. Aceste taxe au la bază principiul „reciprocităţii“ (ceea ce o altă ţară percepe cetăţenilor americani pentru un tip similar de viză). Statele Unite urmăresc eliminarea taxelor de eliberare a vizelor ori de câte ori este posibil, totuşi, atunci când un guvern străin impune aceste taxe cetăţenilor americani pentru anumite tipuri de vize, Statele Unite vor impune, la rândul lor, o taxă „reciprocă“ cetăir respectivo ţări pentru tipuri similare de vize. Página web a Departamentului de Stat conţine mai multe informaţii despre taxele de eliberare a vizei care vă pot ajuta să determinaţi dacă vi se aplică o taxă de elibere a vizei, în funcţie de cetăţenia dumneavoastră.

Taxele SEVIS
Sistemul de informaţii privind studiile şi schimburile inter-culturale (SEVIS) this un sistem disponibil pe Internet care înregistrează participanteţii care deţin vize din categoriile F, M şi J (şi pe membrii familiilor acestora) din momentul obţinerii documentaţiei iniţiale (un formulario I-20 sau un formular DS-2019) şi până la absolvirea/părăsirea şcolii sau încheierea/părăsirea programului.

Solicitanţii principali de vize din categoriile F, M şi J: Verificaţi cu şcoala dumneavoastră din Statele Unite pentru a vă asigura că informaţiile dumneavoastră au fost introduse în sistemul SEVIS. Va trebui să achitaţi o taxă suplimentară separată SEVIS în afara taxei de solicitare a vizei. În cazul studenţilor cu vize temporare, pe baza Formularului I-20, taxa SEVIS este de 350 USD. Majoritatea vizitatorilor în programe de schimburi culturale, pe baza Formularului DS-2019, achită o taxă SEVIS în valoare de 220 USD. Anterior eliberării vizei de student sau pentru schimburi culturale, se va solicita prezentarea dovezii plăţii. Această plată nu se poate efectua la Ambasadă. Instrucţiuni cu privire la plata taxei SEVIS sunt disponibile aici.

Excepţii de la plata taxei SEVIS
Solicitanţii care participă la un program finanţat de guvernul american (programe ale căror coduri încep cu G-1, G-2, G-3, G-7) nu trebuie să plătească taxa SEVIS.

Taxa L Blanket (taxa pentru prevenirea şi detectarea fraudei)

Aplicanţii care solicită pentru prima dată o viză în baza unei petiţii nenominale pe termen nelimitat, din categoria L trebuie să achite taxa pentru prevenirea şi detectea fraudei, în valoare de 500 USD. Această taxă trebuie plătită la casieria Secției Consulare în ziua interviului. În cazul în care se solicită din nou viza de tip L-1 în baza unui nou formular I-129S (companie angajatoare diferită), taxa pentru prevenirea şi detectarea fraudei trebuie platită din nou.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir

Este sitio utiliza Cookies, diga si está de acuerdo o informese sobre ellas... Más información