Solicita o pide SUA | Întrebări frecvente (FAQ)

Întrebări frecvente (FAQ)

Índice
 1. Întrebări frecvente (FAQ)
  1. Î.1 Ce perioadă de valabilitate trebuie să aibă paşaportul meu pentru a putea solicita o viză pentru Statele Unite?
  2. Î.2 Îndeplinesc criteriile pentru Programul de renunţare la obligativitatea vizelor?
  3. Î.3 Ce este taxa ESTA şi cine trebuie să o achite?
  4. Î.4 Ce se întâmplă în cazul în care călătoresc în Statele Unite fără ESTA?
  5. Î.5 Dacă sunt un resortisant al unui ţări terţe şi trăiesc în România, pot solicita o viză temporară în Bucureşti?
  6. Î.6 Toţi solicitanţii de vize temporare trebuie să se prezinte la Ambasadă pentru interviu?
  7. Î.7 Am o viză temporară care va expira în curând şi doresc să o reînnoiesc. Trebuie să trec din nou prin tot procesul de solicitare a vizei?
  8. Î.8 Paşaportul meu a expirat, dar viza pentru Statele Unite este în continuare valabilă. Trebuie să solicit o nouă viză?
  9. Î.9 Am dublă cetăţenie. Ce paşaport trebuie să folosesc pentru a călători în Statele Unite?
  10. Î.10 Cum pot să îmi prelungesc viza?
  11. Î.11 Trebuie să trimit formularul de solicitare a vizei electronic?
  12. Î.12 Ce înseamnă o „procedură administrativă“?
  13. Î.13 Cum trebuie să citesc şi să înţeleg viza care mi-a fost eliberată?
  14. Î.14 Viza mea va expira în perioada în care mă voi afla în Statele Unite. Reprezintă acest lucru o problemă?
  15. Î.15 Ce se va întâmpla când intru în Statele Unite?

Pe această página:


Preguntas frecuentes - Informaţii generale despre vize

 1. Ce perioadă de valabilitate trebuie să aibă paşaportul meu pentru a putea solicita o viză pentru Statele Unite?
 2. Îndeplinesc criteriile pentru Programul de renunţare la obligativitatea vizelor?
 3. Ce este taxa ESTA şi cine trebuie să o achite?
 4. Ce se întâmplă în cazul în care călătoresc în Statele Unite fără ESTA?
 5. Dacă sunt un resortisant al unui ţări terţe şi trăiesc în România , pot solicita o viză temporară în Bucureşti?
 6. Toţi solicitanţii de vize temporare trebuie să se prezinte la Ambasadă pentru interviu?
 7. Am o viză temporară care va expira în curând şi doresc să o reînnoiesc. Trebuie să trec din nou prin tot procesul de solicitare a vizei?
 8. Paşaportul meu a expirat, dar viza pentru Statele Unite este în continuare valabilă. Trebuie să solicit o nouă viză?
 9. Am dublă cetăţenie. Ce paşaport trebuie să folosesc pentru a călători în Statele Unite?
 10. Cum pot să îmi prelungesc viza?
 11. Trebuie să transmit formularul de solicitare a vizei electronic?
 12. Ce înseamnă o „procedură administrativă“?
 13. Cum trebuie să citesc şi să înţeleg viza care mi-a fost eliberată?
 14. Viza mea va expira în perioada în care mă voi afla în Statele Unite. Reprezintă acest lucru o problemă?
 15. Ce se va întâmpla când intru în Statele Unite?
 16. Nu am predat formularul I-94 când am părăsit Statele Unite. Ce trebuie să fac?
 17. Soy întrebări legate de completarea formularului DS-160 şi printarea paginii de confirmare. De unde pot afla mai multe informaţii?
 18. Aş vrea sa îmi planific călătoria în avans. ¿Când ar trebui să efectuez rezervările?
 19. Ce se întâmplă dacă am un paşaport temporar şi aplic la/reînnoiesc o viză?
 20. Cu cât timp înainte de data călătoriei trebuie să mi programez interviul?
 21. Ce informații legate de conturile social media (retele de socializare, blogguri, vlogguri, linkedin, twitter etc.) trebuie să ofer când completez formularul DS-160?

Inapoi catre inceputul paginii


Î.1 Ce perioadă de valabilitate trebuie să aibă paşaportul meu pentru a putea solicita o viză pentru Statele Unite?

Cetăţenii români pot călători în SUA cu paşapoarte a căror valabilitate este mai mică de 6 luni, atât timp cât deţin o viză valabilă pentru SUA. Dacă pe timpul şederii în SUA valabilitatea paşaportului expiră, va trebui să solicitaţi un nou paşaport la cel mai apropiat Consulat al României din Statele Unite.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.2 Îndeplinesc criteriile pentru Programul de renunţare la obligativitatea vizelor?

Îndepliniţi criteriile pentru Programul de renunţare la obligativitatea vizelor dacă sunteţi cetăţean al unei ţări incluse în Programul de renunţare la obligativitatea vizelor, deţineţi un paşaport ce permite citirea optică, călătoriţi în scop profesional sau personal, temporar, pentru mai puţin de 90 de zile, îndepliniţi celelalte cerinţe ale programului şi aţi obţinut autorizaţia prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA).

Pentru a putea utiliza acest program, trebuie să fiţi cetăţean al unei ţări eligibile pentru VWP. Rezidenţii permanenţi ai ţărilor eligibile pentru programul VWP nu îndeplinesc criteriile VWP, decât dacă sunt în acelaşi timp şi cetăţeni ai unor ţări eligibile pentru programul VWP. Vă recomandăm să consultaţi pagina web a VWP înainte de a călători în Statele Unite, pentru a stabili dacă sunteţi eligibil pentru programul VWP.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.3 Ce este taxa ESTA şi cine trebuie să o achite?

Registrarse ESTA este impusă tuturor persoanelor care călătoresc în Statele Unite în cadrul Programului de renunţare la obligativitatea vizelor. Taxa de înregistrare ESTA este în valorare de 21 USD. Taxa poate fi achitată folosind un card de debit sau oricare dintre următoarele carduri de credit: Visa, MasterCard, American Express sau Discover. Terţii (agenţi de turism, membri ai familiei, etc.) pot să achite pentru dumneavoastră taxa ESTA dacă nu aveţi tipul acceptat de card de credit. Dacă înregistrarea ESTA este refuzată, taxa va fi de doar 4 USD.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.4 Ce se întâmplă în cazul în care călătoresc în Statele Unite fără ESTA?

Persoanele care călătoresc în cadrul Programului de renunţare la obligativitatea vizelor care nu au obţinut aprobarea prin intermediul ESTA trebuie să se aştepte să li se refuze îmbarcarea în orice aeronavă cu destinaţia Statele Unite. Dacă vi se permite totuşi îmbarcarea, atunci trebuie să vă aşteptaţi la întârzieri semnificative şi chiar la refuzul de a fi admis în portul de intrare în Statele Unite (respectiv aeroportul de sosire). Înregistrarea ESTA durează de regulă doar câteva minute, autorizarea este trimisă în câteva secunde şi are valabilitate doi ani, exceptând situaţia în care paşaportul solicitantului expiră în respectiva perioadă de doi ani. În aceste situaţii, valabilitatea ESTA este limitată la perioada de valabilitate a paşaportului.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.5 Dacă sunt un resortisant al unui ţări terţe şi trăiesc în România, pot solicita o viză temporară în Bucureşti?

Solicitanţilor li se recomandă, en general, să solicite viza în ţara a cărei cetăţenie o au sau în ţara lor de reşedinţă. Orice persoană care se află legal în România poate solicita o viză în Bucureşti. Cu toate acestea, solicitanţii trebuie să decidă unde să request viza având în vedere mai mulţi factori decât comoditatea sau decalarea programării în unitatea lor administrativ-teritorială natală. Un factor ce trebuie avut în vedere, de exemplu, este unitatea consulară cu care solicitantul poate să demonstreze că are cele mai strânse legături.

Nu există nicio garanţie că viza va fi eliberată şi nici cu privire la termenul de procesare. Dacă eliberarea vizei este refuzată, taxa de solicitare nu va fi rambursată.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.6 Toţi solicitanţii de vize temporare trebuie să se prezinte la Ambasadă pentru interviu?

Da, majoritatea solicitanţilor. Există doar câteva excepţii de la cerinţele privind interviul. Următoarele categorii de solicitanţi nu trebuie de regulă să se prezinte personal:

 • Solicitanţii de vize din categoriile A1, A2 (oficiali care călătoresc în interes profesional pentru administraţiile centrale), C2, C3 (oficiali ai administraţiilor centrale care se află în tranzit în interes profesional pentru administraţiile centrale) sau G1, G2, G3, G4 (oficiali ai administraţiilor centrale care călătoresc în legătură cu o organizaţie internaţională sau angajaţi ai unei organizaţii internaţionale), NATO 1, 2, 3, 4, 5, 6.
 • Copiii cu vârsta sub 14 ani si solicitanţii de viză cu vârsta de 80 de ani sau mai mult.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.7 Am o viză temporară care va expira în curând şi doresc să o reînnoiesc. Trebuie să trec din nou prin tot procesul de solicitare a vizei?

Fiecare solicitare a unei vize temporare reprezintă un proces distinto. Trebuie să solicitaţi viza în maniera normală, chiar dacă aţi mai deţinut anterior o altă viză şi chiar dacă viza dumneavoastră temporară actuală este în continuare valabilă.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.8 Paşaportul meu a expirat, dar viza pentru Statele Unite este în continuare valabilă. Trebuie să solicit o nouă viză?

Núm. Dacă viza dumneavoastră este valabilă puteti călători în SUA cu ambele paşapoarte (cel vechi şi cel nou) atâta vreme cât viza nu este deteriorată, iar tipul vizei corespunde scopului călătoriei dumneavoastră (ex: viză de turist dacă tuăaris dumneavoastră vopulei căm). De asemenea, numele şi datele personale trebuie să coincidenă în ambele paşapoarte (doar dacă a intervenit schimbarea numelui, în urma căsătoriei, divorţului etc.). De asemenea, cetăţenia trebuie să coincidenă în ambele paşapoarte.

Dacă numele dumneavoastră sa schimbat în urma căsătoriei, puteţi călători în Statele Unite cu ambele paşapoarte, împreună cu certificatul de căsătorie.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.9 Am dublă cetăţenie. Ce paşaport trebuie să folosesc pentru a călători în Statele Unite?

Dacă una dintre cetăţenii nu este americană, puteţi solicita viza folosind oricare dintre cele două cetăţenii, la alegere, dar trebuie să comunicaţi toate cetăţeniile deţinute Ambasadei, în formularul de cerere. Cetăţenii americani, chiar dacă au dublă cetăţenie, trebuie să intre şi să părăsească Statele Unite folosind un paşaport american.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.10 Cum pot să îmi prelungesc viza?

Valabilitatea vizei nu poate fi prelungită, indiferent de tipul acesteia. Trebuie să solicitaţi eliberarea unei noi vize.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.11 Trebuie să trimit formularul de solicitare a vizei electronic?

datrebuie să completaţi formularul DS-160 şi să aveţi cu dumneavoastră o copie tipărită a paginii de confirmare a acestuia când vă prezentaţi pentru interviu la Ambasada SUA

Inapoi catre inceputul paginii


Î.12 Ce înseamnă o „procedură administrativă“?

Unele cereri de viză impun o procedură administrativă suplimentară care necesită timp suplimentar după interviul dumneavoastră cu ofiţerul consular. Veţi fi informat despre această posibilitate la momentul depunerii cererii. Această pagina web de pe site-ul Afacerilor Consulare conţine mai multe informaţii despre procedura administrativă.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.13 Cum trebuie să citesc şi să înţeleg viza care mi-a fost eliberată?

De îndată ce aţi intrat în posesia vizei, verificaţi-o pentru a vă asigura că toate informaţiile dumneavoastră sunt tipărite corect. Dacă oricare dintre informaţiile din viza dumneavoastră nu corespunde celor din paşaport sau sunt incorecte, vă rugăm să contactaţi imediat autoritatea emitentă (respectiv Ambasada SUA).

Data de expirare a vizei dumneavoastră this ultima zi în care puteţi folosi viza pentru a intra în Statele Unite. Aceasta nu indica perioada pe care o puteţi petrece în Statele Unite. Şederea dumneavoastră este determinată de Departamentul de Securitate Internă la portul de intrare. Atâta vreme cât respetaţi decizia Departamentului de Securitate Internă cu privire la condiţiile şederii, nu ar trebui să întâmpinaţi nicio problemă.

Mai multe informaţii despre interpretarea vizei dumneavoastră pot fi găsite pe pagina web a Departamentului de Stat, dedicată Afacerilor Consulare.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.14 Viza mea va expira în perioada în care mă voi afla în Statele Unite. Reprezintă acest lucru o problemă?

Nu. Puteţi rămâne în Statele Unite pentru perioada de timp şi în condiţiile autorizate de ofiţerul Departamentului de Securitate Internă la momentul sosirii dumneavoastră în Statele Unite, care vor fi consemnate pe Formularul I-94, chiar dacă viza dumneavoastră perionadei expirăul respectivo. Puteţi găsi mai multe informaţii aici.

Inapoi catre inceputul paginii


Î.15 Ce se va întâmpla când intru în Statele Unite?

Linia aeriană cu care călătoriţi vă va înmâna un...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir

Este sitio utiliza Cookies, diga si está de acuerdo o informese sobre ellas... Más información