in

Ansök om visum hasta EE. UU.

Visumtyper

På denna sida:


Overikt

Generellt måste en medborgare från ett annat land som vill besöka USA först erhålla ett visum, antingen ett icke-immigrationsvisum för tillfällig vistelse eller ett inmigraciónsvisum para uppehållstillstånd permanente. Medborgare i kvalificerade länder kan ha möjlighet att besöka USA utan visum under programt för viseringsundantag. Alla resenärer som kommer to USA genomprogramt för viseringsundantag måste ansöka om tillstånd genom det elektroniska systemet for inresetillstånd (ESTA) innan resan hasta EE.UU. inleds.

Du behöver ett icke-immigrationsvisum om du inte uppfyller kraven enligt programt for viseringsundantag eller reser for att studera, arbeta, delta i ett utbytesprogram, eller något annat ändamål som inte omfattas av ett B-visum.

Ett visum garanterar inte inresa hasta USA. Ett visum angry endast att en amerikansk konsulattjänsteman har fastställt att du är berättigad att ansöka om inresa till USA för ett specifikt ändamål.

Icke-immigrationsvisum

Ett icke-immigrationsvisum används av turister, affärsfolk, studenter eller yrkesspecialister som vill stanna under en viss tidsperiod i USA for att uppnå specifika ändamål. Enligt USA:s visumlagar och förordningar måste de flesta sökande av icke-immigrationsvisum visa för konsulattjänstemannen att de har starka band till deras bosättningsland och de måste visa att de har för avsikt att lämna USA efter den tillfälliga vistelsen.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Solicitar una visa estadounidense | Visas para solicitantes menores de 14 años y mayores de 80

Solicitar una Visa para los EE.UU.| visa de trabajo